Camcorder question

Discussion in 'The Water Cooler' started by NCcrittergitter, May 13, 2011.

  1. NCcrittergitter

    NCcrittergitter Weekend Warrior

    Joined:
    Feb 8, 2009
    Posts:
    623
    Likes Received:
    4
    Dislikes Received:
    0
    Location:
    NC
    I've got a Canon MiniDV recorder (the small cassette like tapes). I'd like to load the videos on my computer, but no cord was supplied with the camcorder to do it with. Anyone know what kind of cord I need? It's a 4 prong DV connection on the camera, but I don't have the same connection (port) on my computer. Preciate the help..
     
  2. virginiashadow

    virginiashadow Legendary Woodsman

    Joined:
    Mar 6, 2009
    Posts:
    22,427
    Likes Received:
    26,590
    Dislikes Received:
    24
    What is the exact model? I like doing detective work.
     
  3. virginiashadow

    virginiashadow Legendary Woodsman

    Joined:
    Mar 6, 2009
    Posts:
    22,427
    Likes Received:
    26,590
    Dislikes Received:
    24
  4. Iowa Veteran

    Iowa Veteran Grizzled Veteran

    Joined:
    Oct 10, 2008
    Posts:
    4,757
    Likes Received:
    4
    Dislikes Received:
    0
    Betcha its a firewire
     
  5. longtine

    longtine Newb

    Joined:
    Apr 4, 2011
    Posts:
    19
    Likes Received:
    0
    Dislikes Received:
    0
    yep sounds like a firewire cable. if you don't have that hook up on your computer it's pretty easy to put one in. if your computer has a port for one...i just put one in mine. what kind of computer do you have? or go back to were you bought it and ask them
     
  6. NCcrittergitter

    NCcrittergitter Weekend Warrior

    Joined:
    Feb 8, 2009
    Posts:
    623
    Likes Received:
    4
    Dislikes Received:
    0
    Location:
    NC
    Thanks Brett... I do believe it's a firewire cable, but my computer does not have a 4 or 6 pin port. Laptop's a Gateway, bought it late 2010. Looks like that first link goes from a DV port to a USB port, anybody try that before?
     
  7. virginiashadow

    virginiashadow Legendary Woodsman

    Joined:
    Mar 6, 2009
    Posts:
    22,427
    Likes Received:
    26,590
    Dislikes Received:
    24
    I have an older digital camera and it plugs right into the USB port. It transfers still photos and videos no problem. What kind of port do you want to run the cord into NC?

    Like this?

    [​IMG]


    OR one of these ports on the back here.....?

    [​IMG]


    [​IMG]
     
    Last edited: May 14, 2011

Share This Page